Mathieu van der Poel voelt zich klaar voor veldritseizoen en deelt steekje uit aan Wout van Aert

Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Mathieu van der Poel voelt zich klaar voor veldritseizoen en deelt steekje uit aan Wout van Aert
Foto: © photonews

De Nederlander maakt zondag zijn rentree in het veld in Hulst.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) duikt eindelijk weer het veld in. Vorig jaar mislukte zijn veldritseizoen nadat hij in Heusden-Zolder rugproblemen kreeg. Ook in het wegseizoen kreeg Van der Poel weer problemen aan zijn rug, maar die lijken nu van de baan. 

"Die rug zit altijd wel wat in mijn achterhoofd. Maar de laatste tijd gaat het goed en is mijn rug geen zorg meer. Ik zit drie keer per week in de fitness om core stability-oefeningen te doen", zegt hij bij Sporza. 

Wout van Aert zei onlangs dat hij nog niet top is door een verkoudheid. Van Aert start wel al volgende week in Antwerpen. Van der Poel denkt dat zijn concurrent wel klaar is. "Ik denk ook dat Van Aert niet aan de start zou staan, als hij niet in orde is. Ik vind niet dat wij met de ambitie mogen starten om "erin te komen", we moeten altijd de ambitie hebben om te winnen."

Moeilijk in Hulst

Zelfs is hij wel helemaal klaar. "Mijn voorbereiding verliep vlekkeloos. Ik denk dat ik zeker goed genoeg ben om mee te doen voor de zege. Maar het is nog maar de vraag of ik vooraan geraak." Van der Poel moet door zijn 87e plaats op de UCI-ranking helemaal achteraan starten. Dat kan in Hulst een probleem zijn denkt Van der Poel, omdat er in Hulst moeilijk in te halen is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties