3 Belgische WorldTour-renners zoeken nog altijd naar een nieuw contract

3 Belgische WorldTour-renners zoeken nog altijd naar een nieuw contract

Het is nog bijna een maand tot 2023, maar er zijn nog altijd renners uit de WorldTour die naar een nieuw contract op zoek zijn. Daar zitten 3 Belgen bij.

Jan Bakelants zag zijn contract bij Intermarché-Wanty-Gobert niet verlengd. Na 3 seizoenen moet hij op zoek naar een nieuwe ploeg, maar de 36-jarige renner heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. Nochtans kende Jan Bakelants een goed seizoen. Zo won hij een rit in de Ronde van Wallonnië, zijn 1e overwinning in meer dan 6 jaar. Eerder gaf Bakelants al aan dat hij nog zeker wil doorgaan. 

Bij Cofidis zagen 2 Belgen hun contract niet verlengd. Kenneth Vanbilsen moest zo na 8 jaar vertrekken. Hij kende een moeilijk seizoen met verschillende opgaves, maar de 32-jarige renner kan wel een 6e plaats in een uitgeregende Scheldeprijs voorleggen. 

Ook Sander Armée zag zijn contract bij Cofidis niet verlengd worden. Hij was daar nog maar 1 seizoen, maar ook hij moest vertrekken. Armée kon dit jaar 3 plaatsen in de top 10 voorleggen, maar de 36-jarige denkt ook al aan een eventueel pensioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties