Italiaanse winnares van Amstel en Waalse Pijl helemaal hersteld van val in Tour: "Denk vooral aan de klassiekers"
Jeroen Deheegher
| 0 reacties

Italiaanse winnares van Amstel en Waalse Pijl Marta Cavalli helemaal hersteld van val in Tour: "Denk vooral aan de klassiekers"

Italiaanse winnares van Amstel en Waalse Pijl helemaal hersteld van val in Tour: "Denk vooral aan de klassiekers"
Foto: © photonews

De Italiaanse kwam in de Tour de Frances Femmes zwaar ten val.

Marta Cavalli (24) was één van de revelaties van het seizoen bij de vrouwen met winst in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, en een tweede plaats in de Giro. Ze trok dan ook met ambitie naar de Tour, maar daar viel ze in de tweede rit. 

Cavalli koerste twee maanden niet, maar werkte wel nog enkele wedstrijden af dit jaar. "Ik weet dat ik weer 100% in orde ben, fysiek dan. Mijn conditie moet ik wel weer opnieuw opbouwen. Momenteel denk ik vooral aan de klassiekers in het eerste deel van het seizoen. Die vind ik het allerleukste om te doen", zegt ze bij Bicisport. 

Van de vijf monumenten blijven enkel nog de Italiaanse koersen achter met een wedstrijd voor vrouwen. "We vragen ons af waarom er nog geen versie voor vrouwen bestaat. We zijn er echter over gaan praten met de organisatoren. Ik ben ervan overtuigd dat het binnenkort onmogelijk zal zijn om nee te blijven zeggen", zegt de Italiaanse nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5090 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties