Wout van Aert en Remco Evenepoel strijden met Bart Swings om titel van 'Sportman van het Jaar'

Wout van Aert en Remco Evenepoel strijden met Bart Swings om titel van 'Sportman van het Jaar'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twee wielrenners strijden met de schaatser om de prestigieuze prijs.

Sportpress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten heeft de drie Supergenomineerden bekend gemaakt in elke categorie. 

Wout van Aert en Remco Evenepoel (wielrennen) krijgen concurrentie van Bart Swings (schaatsen). Van Aert won groen in de Tour en drie ritten, Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta en het WK. Swings pakte dan weer Olympisch goud op de massastart. 

Bij de vrouwen zijn Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Lotte Kopecky (wielrennen) en Nafi Thiam (atletiek) genomineerd voor 'Sportvrouw van het Jaar'. Voor de Belofte van het Jaar gaat het nog tussen Gilles Arnaud Bailly (tennis), Nina Sterckx (gewichtheffen) en Cian Uijtdebroecks (wielrennen). 

Bij de Ploeg van het Jaar er is nog keuze uit de Belgische WK-wielerploeg bij de mannen, de Belgian Tornados (atletiek mannen) en Union (voetbal mannen). Coach van het Jaar kunnen nog Sven Vanthourenhout (wielrennen), Jacques Borlée (atletiek) en Roger Lespagnard (atletiek) worden.

Voor de Paralympiër van Jaar zijn Laurens Devos (tafeltennis), Michèle George (dressuur) en Ewoud Vromant (wielrennen) genomineerd. De uitreiking is op 6 januari. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties