Ullrich gaat zijn verhaal doen in documentaire en sluit terugkeer naar wielerwereld niet uit: "Ben tot alles bereid"

Ullrich gaat zijn verhaal doen in documentaire en sluit terugkeer naar wielerwereld niet uit: "Ben tot alles bereid"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe gaat het met Jan Ullrich en keert hij nog terug naar de wielerwereld? In een documentaire krijgen we een antwoord op die vragen.

Er gaat een vierdelige docu verschijnen op streamingplatform Amazon Prime Video over de Tourwinnaar van 1997. In de aanloop daarnaartoe sprak Der Jan al met Bild. "Er is de laatste tijd veel over mij gesproken, positief en negatief. Het is tijd dat ik mijn verhaal vertel, mijn hele verhaal, hoe ik van jager tot doelwit ben geworden."

De problemen waar de voormalig wielrenner mee kampte zijn bekend. Inmiddels stelt de Duitser het veel beter. "Het is me gelukt om weer een stabiele omgeving om me heen te bouwen. Dat brengt me ongelooflijk veel, net als sport is het een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Ik heb met psychologen gepraat en een keer hypnose geprobeerd. Dat biedt ook hulp, maar niet zo veel."

DEUR OP EEN KIER

"Het kost me gewoon veel tijd om me weer aan de buitenwereld open te stellen", geeft Ullrich toe. De deur naar een terugkeer naar de wielerwereld wordt op een kier gezet. "Ik zal uiteraard geen ploegleider zijn, maar als iemand me nodig heeft, ben ik tot alles bereid. Mezelf opdringen zal ik zeker niet doen."

"Ik wil jullie meenemen op een reis door mijn leven", verduidelijkt Ullrich zijn bedoeling met de documentaire. "Ik hoop dat er na de documentaire misschien weer wat deuren opengaan. En dan kan ik met meer vrijheid door het leven gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties