Patrick Lefevere had een gesprek met Alaphilippe "dat aan de ribben blijft kleven" over zijn toekomst: "Ben niets met een renner die het even gehad heeft"

Patrick Lefevere had een gesprek met Alaphilippe "dat aan de ribben blijft kleven" over zijn toekomst: "Ben niets met een renner die het even gehad heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe kon in 2022 niet leveren wat van hem verwacht wordt.

Tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe (30) won in 2022 slechts twee koersen mede door enkele valpartijen en ook covid. Maar volgens grote baas Patrick Lefevere kan niet alles achter pech verstopt worden. 

Lefevere, die vrijdag 68 werd, heeft duidelijk gemaakt aan Alaphilippe dat hij weer naar het niveau moet van twee jaar geleden. "We hebben een gesprek gehad dat aan de ribben blijft kleven, zoals ze zeggen. Als je betaald wordt zoals Julian, dan is dat om te presteren", zegt hij bij Sporza. 

Alaphilippe mocht vertrekken als hij wou

Alaphilippe rijdt al zijn hele carrière bij de ploeg van Patrick Lefevere, misschien heeft Alaphilippe het een beetje gezien? "We zien hem allemaal heel graag, hij rijdt al sinds zijn 17e voor deze ploeg.  Maar ik heb hem laten verstaan dat hij zou mogen vertrekken als hij de omgeving beu was. Ik ben niets met een renner die het even gehad heeft."

Maar de Fransman, die nog een contract heeft tot eind 2024, wil dat contract ook uitdoen en heeft het niet gehad bij de ploeg. "Hij wou absoluut bij de ploeg blijven", zegt Lefevere nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties