Tweevoudig wereldkampioen Paolo Bettini bekritiseert Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard, maar vergeet ook iets

Joachim Vandecauter
| 1 reacties
Tweevoudig wereldkampioen Paolo Bettini bekritiseert Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard, maar vergeet ook iets
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Paolo Bettini heeft Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard bekritiseerd. De Italiaan deed dat in La Gazzetta dello Sport. Al vergat hij een niet-onbelangrijk detail.

In zijn carrière reed Paolo Bettini zo'n 90 koersdagen op een jaar. Tegenwoordig zijn er renners die geen 50 koersdagen halen. Dat zindt de tweevoudige Italiaanse wereldkampioen niet. "Vroeger won ik koersen op 70%. Tegenwoordig laten de teams hen op dat niveau zelfs niet meer rijden", zei hij aan La Gazzetta dello Sport

Ook vindt Bettini dat de toppers meerdere doelen op een seizoen moeten hebben. Hij viseert daarbij vooral Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard, die volgens hem vooral op een grote ronde focusten. Tadej Pogacar heeft Bettini dan weer liever: "Hij focust vooral de Tour, maar hij neem ook de Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen erbij. En hij doet daar mee voor de winst. Vincenzo Nibali bewees dat in het verleden overigens ook."

Bettini leek wel te vergeten dat Evenepoel in het voorjaar van 2022 ook Luik-Bastenaken-Luik won. Daarnaast won hij met het WK en de Clasica San Sebastian nog andere eendagswedstrijden. In 2023 focust Evenepoel ook op de Ronde van Lombardije. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties