Toon Aerts stelt zich vragen over het schorsingsvoorstel van de UCI

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Toon Aerts stelt zich vragen over het schorsingsvoorstel van de UCI
Foto: © photonews

Toon Aerts hangt een schorsing van 2 jaar boven het hoofd, maar hij stelt zich daar vragen bij. Volgens hem is hun manier van denken contradictorisch.

Na een positieve dopingtest begin 2022 op het product Letrozole Metabolite reed Toon Aerts geen enkele koers meer. Hij moest lang wachten op een uitspraak van de UCI. Eind december 2022 kwam die er dan toch. Ze gaven hem een schorsingsvoorstel van 2 jaar. Daardoor zou hij tot februari 2024 geschorst worden. 

De UCI benadrukte dat het om niet-intentioneel gebruik van het product gaat. Het gaat om vervuiling van een voedingssupplement. Toch willen ze hem 2 jaar schorsen en Aerts vindt dat raar. Aan Het Nieuwsblad vertelde hij dat hij het contradictorisch vindt. Hij vindt het zelfs niet meer serieus, omdat het elkaar zo hard tegenspreekt. 

Aerts vroeg zich ook af wat de persoon die die regels ooit heeft geschreven, zou doen als die in de schoenen van Aerts zou staan. Ook vroeg hij zich af of die persoon dat rechtvaardig zou vinden. Aerts vindt het gewoon niet correct en moeilijk te aanvaarden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties