Toon Aerts rekent niet op eventuele schadevergoeding: "Hoop dat ik volgend seizoen paar crossen kan rijden"

Toon Aerts rekent niet op eventuele schadevergoeding: "Hoop dat ik volgend seizoen paar crossen kan rijden"
Foto: © photonews

Toon Aerts heeft ook financieel te lijden onder het feit dat hij momenteel niet mag crossen. Van een schadevergoeding ligt hij echter niet wakker.

Inmiddels heeft de veldrijder zijn lange haren weer ingeruild voor een net kapsel. Maandag was hij één van de gasten in het tv-programma De Tafel van Vier. "Schadevergoedingen worden moeilijk, omdat de regels er nu eenmaal zijn. Je moet het volledig kunnen bewijzen. Ik hoop momenteel niet op schadevergoedingen."

Aerts legt zich niet neer bij het schorsingvoorstel voor twee jaar van de UCI en legt uit wat dan wel een aanvaardbare uitkomst is voor hem. "Ik hoop dat ik volgend seizoen terug een paar crossen kan rijden. Dat gaat het richting ploegen enzo ook makkelijker maken, om met een goed loon terug te kunnen starten met mijn job."

DISCIPLINE EN ERVARING

Kan Aerts zijn oude niveau van weleer dan ook terug halen? "Ik denk dat wel. Ik heb de discipline en de ervaring uit deel 1 van mijn carrière. Die ervaring ga ik kunnen gebruiken om in deel 2 van mijn carrière opnieuw hetzelfde te kunnen presteren. Die wil om dat te kunnen tonen is er eens te meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5094 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties