Remco Evenepoel rijdt de Ronde van San Juan zonder ambitie, maar is ook al bezig met de Giro met specifiekere trainingen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Remco Evenepoel rijdt de Ronde van San Juan zonder ambitie, maar is ook al bezig met de Giro met specifiekere trainingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel start zondag in de Ronde van San Juan. Ook zit hij al met zijn hoofd richting de Giro.

Zondag start het nieuwe seizoen echt voor Remco Evenepoel. Dan rijdt hij de Ronde van San Juan. Hij zal er zonder ambitie starten. De eindzege op zijn naam schrijven, is niet noodzakelijk. 

Later volgen de UAE Tour en de Ronde van Catalonië. Daar zal Evenepoel wel met ambitie aan de start staan, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Hij wil die proberen te winnen. 

Nadien ligt de focus helemaal op de Giro. Al is Evenepoel daar nu ook al mee bezig. Hij verkende al enkele etappes en zijn trainingen zijn ook al wat anders dan de vorige winter. Toen waren de trainingen iets korter, omdat de Vuelta laat op het seizoen viel. Evenepoel werkte al enkele trainingen van meer dan 6 uur af. 

Nieuwe verkenningen voor de Giro zal Evenepoel niet meer doen. Hij zal er wel nog enkele online bestuderen en ploegleider Davide Bramati zal er ook een aantal met de auto of scooter filmen. Anderzijds kent Evenepoel ook al een aantal bergen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties