Kobe Goossens boekt in de Trofeo Andratx zijn 1e profzege: "Erg koud en hard afzien"

Kobe Goossens boekt in de Trofeo Andratx zijn 1e profzege: "Erg koud en hard afzien"
Foto: © photonews

Kobe Goossens (Intermarché-Circus-Wanty) pakte in de Trofeo Andratx zijn 1e profzege. Daarvoor moest hij wel de hele dag in het natte Mallorca in de weer.

"Dit is wel heel speciaal", vertelde Kobe Goossens na zijn overwinning in het flashinterview. "Ik was heel gemotiveerd om het hier goed te doen en ook de ploeg was gebrand om hier een resultaat neer te zetten. En kijk, ik win."

"Het was echt wel heel slecht weer. Vooral in de afdalingen was het erg koud en hard afzien", aldus Goossens. 

In een van die afdalingen liet Goossens Cian Uijtdebroeks achter: "Eerder had ik al gezien dat ik de betere daler van ons 2 was. Ik vroeg dan aan de ploeg toestemming om hem achter te laten. Die kreeg ik ook."

Goossens reed een grote voorsprong bijeen. Op een bepaald moment was dat bijna 2 minuten. "Toen was ik zegezeker, maar toen ik hoorde dat Soudal Quick-Step en Team UAE Emirates de achtervolging leidden, sloeg de twijfel toe. Ik wist dat het dan nipt zou worden. Uiteindelijk viel de organisatie uit handen en begon ik er terug in te geloven. Ik had het zelf in handen en het draaide goed uit. Hier ben ik blij mee", besloot Goossens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties