Bondscoach tracht in het hoofd van kopman Wout van Aert te kruipen: "Vertwijfeling kost hem de wereldtitel"

Bondscoach tracht in het hoofd van kopman Wout van Aert te kruipen: "Vertwijfeling kost hem de wereldtitel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat ging er om in het hoofd van Wout van Aert bij het begin van de sprint? De Belgische bondscoach doet een poging om dat weer te geven.

"Mijn gevoel zegt me dat Wout van Aert in het eerste halfuur vaak op zijn limiet werd gedwongen. Dat heeft mee voor twijfels gezorgd in de sprint", reageert Sven Vanthourenhout bij Sporza op de ontknoping van het WK bij de heren elite. "Zijn vertrouwen zal wel een paar keer een deuk gekregen hebben door de aanvallen van Mathieu van der Poel. Die vertwijfeling kost hem de wereldtitel, ja."

Nochtans ging Van Aert als eerste de laatste rechte lijn in en kon het op dat moment nog altijd. "Wout draait op en hij voelt wat hij moet voelen. Dat hij niet meteen aanzet, betekent dat hij niet helemaal zeker is van zijn stuk. Ik vond dat hij dat zaterdag wel was, om bij het opdraaien aan te gaan. Dan is het nog altijd geen zekerheid dat hij gewonnen zou hebben, want Mathieu was wel heel sterk."

Het is logisch dat dit aankomt 

Sven Vanthourenhout

Het is alleszins een grote teleurstelling als je weet dat Van Aert sinds pakweg zijn tweede cross het veldritseizoen domineerde. "Dat dit zal blijven hangen? Dat zijn kampioenen, die willen winnen. Het is goed dat dit zijn laatste cross was en dat hij binnenkort in een andere omgeving zit op hoogtestage. Dan zal dat wel verwerkt worden, maar het is logisch dat dit aankomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties