🎥 Vluchter Rune Herregodts nog tweede in de sprint in Figueira Champions Classic, zege voor Casper Pedersen (Soudal-QuickStep)

🎥 Vluchter Rune Herregodts nog tweede in de sprint in Figueira Champions Classic, zege voor Casper Pedersen (Soudal-QuickStep)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Casper Pedersen heeft zijn eerste koers van het jaar gewonnen.

Als voorproefje op de Ronde van de Algarve, die van 15 tot 19 augustus gereden wordt, kregen de renners met de Figueira Champions Classic een gloednieuwe koers in Portugal. 

Onderweg lagen zes klimmetjes, drie keer dezelfde twee, het laatste klimmetje lag op zo'n zeven kilometer van de streep. Met 600 meter aan 8,7% was het alleszins niet voor doetjes. 

Een kopgroep werd al snel gegrepen, maar een andere groep van zes met onder meer Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty), Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck) en Rémi Cavagna (Soudal-QuickStep) ontsnapte. Hun voorsprong was nooit groter dan een minuut. Op zo'n 15 kilometer van de streep was het liedje van laatste vluchters Herregodts en Cavagna voorbij. 

Sprint met een select groepje

EF nam het initiatief in de achtervolgende groep en bereidde ook de sprint voor. De Nederlander Marijn van den Berg werd perfect gebracht, maar werd nog geklopt door Casper Pedersen (Soudal-QuickStep) en Rune Herregodts. Rui Costa werd nog vierde, Kobe Goossens eindigde tiende. Voor Casper Pedersen is het de eerste overwinning voor zijn nieuwe ploeg. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties