Diego Ulissi pakt in de Ronde van Oman zijn 1e zege van het seizoen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Diego Ulissi pakt in de Ronde van Oman zijn 1e zege van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Diego Ulissi heeft de 4e rit in de Ronde van Oman gewonnen. De renner van Team UAE Emirates was de snelste van een uitgedund peloton.

Op dag 4 van de Ronde van Oman stond het peloton voor een nieuwe aankomst bergop. Deze keer lag de finish na bijna 205 km op Yitti Hills, maar finish lag eigenlijk nog een paar kilometer verder. 

Het was een snel begin. Na 2 uur had het peloton al zo'n 95 km afgelegd. Daardoor duurde het lang vooraleer er een vluchtersgroep echt kon wegrijden. Halfweg konden toch 4 renners op pad. Zij kregen bijna 4 minuten voorsprong, maar het werd daarna ook duidelijk dat ze het niet tot het einde zouden uitzingen. Net voor de voorlaatste klim van de dag werden ze weer gegrepen. 

Op die voorlaatste klim maakte Lotto Dstny met Thomas De Gendt tempo voor Maxime Van Gils. Hij viel even later ook aan en kreeg leider Matteo Jorgenson, Mauri Vansevenant en Alexey Lutsenko mee. Ook zij raakten niet weg, net als de poging van Pascal Ackermann. Hij kwam als 1e op Yitti Hills aan, maar nadien werd hij nog gegrepen.

We gingen uiteindelijk naar een groepssprint en daarin was Diego Ulissi de snelste. Hij won voor Axel Zingle en Ide Schelling. Jorgenson blijft leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties