Jonas Vingegaard ontkent dat zijn solo iets met Tadej Pogacar te maken heeft: "Ik wil gewoon koersen"

Jonas Vingegaard ontkent dat zijn solo iets met Tadej Pogacar te maken heeft: "Ik wil gewoon koersen"
Foto: © photonews

Jonas Vingegaard heeft bij zijn 1e aankomst bergop van het seizoen meteen indruk gemaakt. Hij pakte uit met een knappe solo.

In de O gran Camiño begon Jonas Vingegaard aan zijn nieuwe seizoen. De 1e rit viel nog in het water door de sneeuw, maar de volgende etappe ging wel door. 

Het was meteen een aankomst bergop. Een stevige klim van 3,9 km aan 7,1%. Het peloton begon in gesloten slagorde aan die klim, maar op 2,5 km van de streep koos Vingegaard ervoor om een versnelling te plaatsen. Hij haalde verschroeiend uit en won met ruime voorsprong. 

Dat doet denken aan Tadej Pogacar. Ook zou het kunnen dat Vingegaard door de prestaties van de Sloveen geïnspireerd werd, maar na de finish ontkende de Deen van Jumbo-Visma dat. "Nee, ik wil gewoon koersen", vertelde hij aan Wielerflits. "Ik vind het leuk om te winnen en dat probeerde ik in deze etappe. Mijn vorm is super, maar dat wist ik eigenlijk al."

Vingegaard is dankzij zijn zege ook de leider in de Spaanse rittenkoers. Hij heeft 28 seconden voorsprong op Ruben Guerreiro en 31 op Ion Izagirre. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties