Ex-ploegmaat nuanceert falend Soudal-Quick Step in Omloop, maar zag toch één grote fout

Ex-ploegmaat nuanceert falend Soudal-Quick Step in Omloop, maar zag toch één grote fout
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Vlaamse openingsweekend was niet meteen geslaagd voor Soudal-Quick Step. De Belgische ploeg kwam er eigenlijk nooit aan te pas, in tegenstelling tot Jumbo-Visma.

Een zesde plaats voor Ballerini in de Omloop Het Nieuwsblad en een negende voor Jakobsen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Daar moest Soudal-Quick Step het mee doen, maar ex-renner en ploegmaat Stijn Steels nuanceert toch. 

"Ze hebben volgens mij maar een fout gemaakt en dat is dat ze niet mee waren op de Lange Munte. Dat heeft op die plaats niets met conditie te maken, maar met aandachtig zijn. Dat gebeurt soms onbewust. Volgens mij omdat ze niet meer de dominante ploeg zijn", zegt hij in De Tribune. 

"Het is belangrijk dat je als ploeg start met een basisidee. Maar dan gebeuren er zoveel dingen tijdens een klassieker waar je geen controle over hebt, dat je als renner een grote intuïtie nodig hebt om te kunnen winnen."

Toch zagen we bijna alleen maar het geel van Jumbo-Visma tijdens de koers. "Nu ik zelf de wedstrijden op televisie heb bekeken, viel me op hoe weinig je eigenlijk ziet van wat er allemaal gebeurt", zegt Steels nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties