Ontspannen Lotte Kopecky voor Strade Bianche, maar: "Dat zal je mij nooit horen zeggen"

Ontspannen Lotte Kopecky voor Strade Bianche, maar: "Dat zal je mij nooit horen zeggen"
Foto: © photonews

Lotte Kopecky trekt met vertrouwen naar de Strade Bianche. Kopecky won al de Omloop Het Nieuwsblad en heeft dus al een mooie zege op zak.

Vorig jaar won Lotte Kopecky na een intense strijd met Annemiek van Vleuten de Strade Bianche. Kopecky begon haar seizoen dit jaar met winst in de Omloop Het Nieuwsblad na een solo. 

Kopecky trekt dus met veel vertrouwen naar de Strade Bianche, maar blijft tegelijk ook bescheiden. "Ik, topfavoriet? Dat zal je mij nooit horen zeggen", zegt ze bij VTM. 

SD Worx trekt weer met een erg sterke ploeg, met onder meer Vollering en Fisher-Black naar de Strade Bianche. "We hebben weer meerdere kansen op winst, dat maakt het alleen maar makkelijker voor ons", zegt Kopecky. 

Weer strijd met Van Vleuten?

De concurrentie komt volgens Kopecky vooral naar haar concurrente van vorig jaar. "Ik ben wel in goeie conditie, maar we kijken vooral naar Movistar, met Annemiek van Vleuten als voornaamste concurrente. Zij zal revanche willen nemen." 

De Strade Bianche wordt dit jaar nog maar voor de negende keer gereden bij de vrouwen. Annemiek van Vleuten was de enige die zichzelf kon opvolgen als winnares, zij won in 2019 en 2020. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties