🎥 Van Hooydonck zet De Cauwer stevig op zijn plaats na waarschuwing over kwak in Parijs-Nice

🎥  Van Hooydonck zet De Cauwer stevig op zijn plaats na waarschuwing over kwak in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de aanloop naar de bonificatiesprint in Parijs-Nice heel even een gevaarlijk moment. Nathan Van Hooydonck deelde namelijk een stevige kwak uit aan Michael Matthews.

Net als maandag deden de grote ploegen weer mee voor de bonificatiesprint op zo'n 12 kilometer van de streep. Daar lagen namelijk 6, 4 en 2 seconden voor het grijpen. 

UAE bracht Pogačar naar voor, maar bij Jumbo-Visma was Vingegaard nergens te bespeuren. Nathan Van Hooydonck mengde zich, tevergeefs, om te voorkomen dat Pogačar de volle buit zou pakken. 

Van Hooydonck gaf daarbij een stevige duw een Michael Matthews, die maar net recht bleef. José De Cauwer was kritisch voor Van Hooydonck: "Niet te agressief worden. Daar moet je mee oppassen. Dat mag je echt niet doen, de VAR kijkt mee", zei hij bij Sporza. 

Van Hooydonck werd zelf geduwd

Van Hooydonck reageerde nadien op Twitter. "Ik werd zelf geduwd, kon geen kant op. José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst of heeft een bril nodig." Op de beelden is inderdaad te zien dat Van Hooydonck een duw krijgt van iemand van UAE. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties