🎥 Tim Merlier rondt het harde werk van zijn ploegmaat af in Nokere Koerse, podium volledig Belgisch
Jeroen Deheegher
| 0 reacties
🎥 Tim Merlier rondt het harde werk van zijn ploegmaat af in Nokere Koerse, podium volledig Belgisch
Foto: © photonews

Tim Merlier heeft voor het tweede jaar op rij Nokere Koers gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan Edward Theuns en Milan Menten.

Met Nokere Koerse stond een eerste van twee Belgische koersen op het programma deze week. Een kopgroep van zeven, met daarbij de drie Belgen Robeet, Geens en Colman hielden het tot op zo'n 35 kilometer van de streep vol. 

Toen zij gegrepen werden ontstonden nog heel wat aanvallen. Onder meer Sep Vanmarcke probeerde het een paar keer op de kasseistroken. Ook Jasper De Buyst probeerde het op zo'n 23 kilometer van de streep. 

De Buyst werd weliswaar gegrepen voor de laatste kasseistrook van de Lange Ast. Daarna zette Groupama-FDJ met vier man de weg af na een aanval van Watson, maar ook hij werd gegrepen. 

Tim Merlier rondt het werk van Van Lerberghe af

Hij werd overrompeld door Vermeersch, Vanmarcke, Pithie en De Vylder, die even later wel lek reed. De ijzersterke Bert Van Lerberghe reed een zoveelste gaatje dicht net voor Nokereberg. 

Tim Merlier werd fantastisch afgezet door Van Lerberghe en sprintte naar zijn tweede opeenvolgende winst in Nokere Koerse. Edward Theuns werd tweede, Milan Menten werd derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties