Discussie bij analisten over mogelijke valkuil voor Remco: "Evenepoel trapt zelfde waardes als Van Aert en Pogačar"
Discussie bij analisten over mogelijke valkuil voor Remco: "Evenepoel trapt zelfde waardes als Van Aert en Pogačar"
Foto: © photonews

Van Aert en Pogačar zijn nu volop aan het koersen, maar ondertussen stoomt Remco Evenepoel zich volop klaar voor het seizoensvervolg. Analisten discussiëren erover of Evenepoel zijn kaarten niet wat dichter bij de borstkas moet houden.

Bij de podcast Wielerclub Wattage hebben ze het Strava-account van Evenepoel in het oog gehouden. Evenepoel heeft een nieuwe toptijd beet op de Taucho-klim: hij haalde een gemiddelde van 26 km/u. "Dat is echt straf", kijkt Dirk De Wolf er naar met grote ogen. "Remco wordt beter en beter. Hij trapt dezelfde waardes als Van Aert en Pogačar."

Dirk De Wolf
© photonews

De Wolf heeft Evenepoel onlangs advies gegeven met betrekking tot zijn gegevens op Strava. "Ik heb Remco gezegd dat hij niet alles moet prijsgeven. Maar ik vind dat hij toch veel info weggeeft aan de concurrentie." Jan Bakelants gaat niet helemaal akkoord. "Hij blurt de belangrijkste gegevens."

Jan Bakelants

"We zien gewoon zijn klimtijden, zijn wattages geeft hij niet vrij", haalt de ex-renner aan. Zijn de concurrenten niet slimmer geworden door hun kennis van die klimtijden? "Ik denk dat ze in koers al ondervonden hebben wat de capaciteiten zijn van Remco. De concurrenten mogen weten hoe hard Remco traint, die kloof kan je niet dichtrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties