Frans talent laat zich opnieuw zien en pakt de zege in de Classic Loire Atlantique

Frans talent laat zich opnieuw zien en pakt de zege in de Classic Loire Atlantique
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er werd niet enkel Milaan-Sanremo gereden, maar ook in Frankrijk werd er gekoerst met de Classic Loire Atlantique. De Fransman Axel Zingle (24) was uiteindelijk de beste.

Alle aandacht ging naar Milaan-Sanremo, maar voor renners die het eerste monument van het jaar niet reden was er met de Classic Loire Atlantique dus een alternatief.

Een kopgroep van zes renners probeerden weg te rijden, maar de Franse WorldTour ploegen namen het in handen en grepen hen op 20 kilometer van de meet. Bij Cofidis probeerde Anthony Perez zichzelf op te volgen.

Hij ging er samen met Lewis Askey, Paul Lapeira en Laurent Pichon ten aanval in de laatste 10 kilometer en leken met z'n vieren uit te maken wie ging winnen. Maar ze keken te veel naar elkaar en het peloton kwam toch nog weer aansluiten. Het werd een sprint.

En het was de ploegmaat van Perez, Axel Zingle, die de snelste bleek in de sprint. Voor de 24-jarige Zingle de vierde profzege en zijn eerste van het seizoen. De Nieuw-Zeelander Pithie werd tweede, de Nederlander Zijlaard derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties