Tactische blunders stapelden zich op bij Soudal-Quick Step in Gent-Wevelgem: "Maar als je dat kan"
Tactische blunders stapelden zich op bij Soudal-Quick Step in Gent-Wevelgem: "Maar als je dat kan"
Foto: © photonews

Soudal-Quick Step holde alweer achter de feiten aan in Gent-Wevelgem. Onder meer ploegleider Wilfried Peeters zag toch enkele vreemde dingen.

Enkel Tim Merlier zat vooraan in de finale van Gent-Wevelgem en werd 14de. Maar daarvoor was het tactisch soms erg chaotisch wat de ploeg van Patrick Lefevere deed. 

Na de eerste keer Kemmelberg miste de ploeg de slag toen onder meer INEOS Grenadiers (Turner), Jumbo-Visma (Laporte en Van Hooydonck), Lotto-Dstny (Vermeersch) en Bahrain-Victorious (Mohoric) meer waren. 

Pedersen (Trek-Segafredo) maakte nog de oversteek, maar niemand volgde. "Dat had altijd gemoeten", zegt ploegleider Wilfried Peeters bij Het Nieuwsblad. Lampaert zette zich nadien op kop, maar ineens probeerde Jakobsen er alleen naar toe te rijden. Geen goede zet vond Peeters dat. 

Ook geen ereplaats

Na de chasse patate van Jakobsen zette Asgreen zich op kop en bracht alles weer samen. "Maar als je dat kan, waarom laat je ze dan eerst wegrijden", zegt Peeters. Nadien reden Van Aert en Laporte weg op de Kemmelberg en legde Soudal-Quick Step zich toe op de ereplaatsen.

Maar ook dat lukte dus niet echt. Merlier probeerde ook nog alleen weg te rijden, maar moest in het slot nog een groep met Vanmarcke, Frison, Bjerg en opnieuw Pedersen laten rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties