Oliver Naesen ziet in de kasseiklassiekers een belangrijk voordeel verdwijnen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Oliver Naesen ziet in de kasseiklassiekers een belangrijk voordeel verdwijnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen staat voor een belangrijke week. Hij rijdt woensdag Dwars door Vlaanderen en daarna ook nog de Ronde van Vlaanderen. In het verleden had hij het thuisvoordeel, maar de laatste jaren zag hij dat verdwijnen.

Oliver Naesen woont in de Vlaamse Ardennen. Daardoor heeft hij een thuisvoordeel, want hij kent de wegen als zijn broekzak, maar de laatste jaren zag hij dat verdwijnen. 

Aan Het Nieuwsblad vertelde Naesen dat andere ploegen zoals Bahrain-Victorious of Team UAE Emirates tegenwoordig 2 maanden in de streek van de Vlaamse Ardennen verblijven. Daardoor zijn er geen geheimen meer voor hen. 

Ook zat de technologie niet stil. Tegenwoordig heeft elke renner een fietscomputertje op zijn stuur zitten en dat beschrijft elke bocht. Ook geeft het telkens het aantal hoogtemeters aan. Zo zijn parcours- en terreinkennis de laatste jaren volgens Naesen minder belangrijk geworden. 

Al werkt het ook omgekeerd. Als Naesen in het buitenland gaat koersen geniet hij ook van het voordeel dankzij de fietscomputertjes. Zo kent hij naar eigen zeggen Parijs-Nice even goed als de Fransen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties