Belgische renner gestraft voor onveilig rijden met brommer met zoontje van vijf

Belgische renner gestraft voor onveilig rijden met brommer met zoontje van vijf
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Keukeleire is door politierechtbank in Brugge veroordeeld tot een geldboete. Hij nam zijn zoontje van 5 mee op de Vespa zonder kinderzitje en wordt daar nu voor gestraft.

Vorig jaar al in februari wou Keukeleire met zijn jongste zoon gaan kijken naar de zwemles van zijn oudste zoon. Normaal doet hij die verplaatsing met de fiets, maar die keer met de Vespa. 

Die gebruikt Keukeleire voor trainingen, maar nu dus om naar het zwembad te rijden. De rit naar het zwembad was maar zo'n 2 kilometer lang, maar toch werd Keukeleire door de politie staande gehouden. 

Keukeleire moest zich dinsdagochtend bij de politierechtbank van Brugge verantwoorden voor het niet volgen van de rijbaan, onvoldoende beschermde kledij dragen, het vervoeren van een vijfjarig kind zonder kinderzitje en geen rijbewijs op bij te hebben.

De advocate van Keukeleire vroeg om hem het voordeel van de twijfel te geven, ook omdat hij een blanco strafregister heeft. Uiteindelijk was de rechter mild en gaf Keukeleire een boete van 240 euro, waarvan de helft met uitstel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties