Derde kopman naast Evenepoel en Van Aert op het WK? Bondscoach Vanthourenhout denkt aan één naam

Derde kopman naast Evenepoel en Van Aert op het WK? Bondscoach Vanthourenhout denkt aan één naam
Foto: © photonews

Trekt België straks met drie kopmannen naar het WK in Glasgow? Bondscoach Sven Vanthourenhout sluit het niet uit.

Dat Remco Evenepoel en Wout van Aert begin augustus in Glasgow weer de kopmannen zullen zijn voor België op het WK op de weg is duidelijk. Maar mogelijk kan daar nog een derde kopman bijkomen. 

Bondscoach Sven Vanthourenhout sluit dan ook niet uit dat Jasper Philipsen meegaat als derde kopman. Philipsen reed vorig jaar een ijzersterke Tour en zette dit jaar ook nog stappen als klassieke renner met een tweede plaats in Parijs-Roubaix. 

Geen dartswedstrijd

"Op basis van het WK-parcours maak ik snel een lijst op van renners die in aanmerking komen. Na het voorjaar schrap ik dan enkele namen of voeg ik er een paar aan toe", zei Vanthourenhout bij Wuyts & Vlaeminck

"Als je alle scenario's goed op voorhand bespreekt, is Philipsen een troef. Het is gewoon een kwestie van eerlijk te zijn tegenover elkaar. Als ik straks met Jasper praat, zullen ook zijn ploegleiders Philip en Christophe Roodhooft betrokken worden."

"Uiteindelijk moet ik een ploeg maken van renners die op de dag van het WK met dezelfde trui willen rijden en voor hetzelfde doel. Dat is niet evident. Het is geen dartswedstrijd", zei Vanthourenhout nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties