Jonas Vingegaard verlengt contract en blijft nog een hele tijd ploegmaat van Wout van Aert

Jonas Vingegaard verlengt contract en blijft nog een hele tijd ploegmaat van Wout van Aert
Foto: © photonews

Jonas Vingegaard blijft nog wat langer bij Jumbo-Visma. De Deen ligt nu tot eind 2027 onder contract bij de Nederlandse ploeg.

Jonas Vingegaard brak in 2021 helemaal door met zijn tweede plaats in de Tour. Vorig jaar bevestigde de Deen met Tourwinst en twee etappezeges. Ook dit jaar zit Vingegaard al aan acht overwinningen. 

Jumbo-Visma en Vingegaard twijfelden dus niet om langer met elkaar door te gaan. Het contract van de Deen werd met drie jaar verlengd en hij ligt nu dus tot eind 2027 vast. "Ik voel me hier thuis en waardeer de kwaliteiten van het team en de medewerkers enorm", klinkt het. 

"Iedere dag dagen we elkaar uit om nog beter te worden en ik weet dat ik hier mijn volledige potentieel kan benutten. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling hier voort te zetten en ben ervan overtuigd dat we samen een nog hoger niveau kunnen halen."

Cruciale rol

Ook grote baas Richard Plugge kijkt met vertrouwen naar de toekomst. "Jonas past perfect bij ons: hij is leergierig en goed te coachen, maar drijft ons als ploeg ook tot het uiterste."

"Toen hij hier binnenkwam was hij een ongepolijste diamant. Samen met hem hebben we grote stappen gezet en hebben we ons uiteindelijk ontwikkeld tot Tourwinnaars. Op dat topniveau willen we blijven en daarin speelt Jonas een cruciale rol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties