🎥 Oostenrijker is de sterkste vluchter in de Ronde van Alpen

🎥 Oostenrijker is de sterkste vluchter in de Ronde van Alpen
Foto: © photonews

Gregor Mühlberger heeft de 4e rit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De vroege vlucht kreeg een vrijgeleide en de Oostenrijker maakte het af in de sprint.

Op de voorlaatste dag van de Ronde van de Alpen stond er een overgangsetappe op het programma. De start lag in Rovereto en via de Passo Sommo (15,7 km aan 7,3%) en de Passo Pramadiccio (9,7 km aan 6,2%) ging het richting Predazzo om daar na bijna 153 km op een hellende strook aan te komen. 

Het was wachten tot de Passo Sommo vooraleer er zich een vroege vlucht vormde. 13 renners reden weg en na de klim kwam Mark Donovan nog aansluiten. De koplopers kregen al snel meer dan 4 minuten en het peloton liet uiteindelijk ook begaan. De winnaar zat dus vooraan. 

Op de Passo Pramadiccio werd er in de kopgroep versneld. Giulio Pellizzari probeerde tot 2 maal toe en kwam solo boven. In de afdaling kwamen Gregor Mühlberger en Torstein Traeen aansluiten. Dat trio ging samen naar de finish. Mühlberger werd de kop opgedrongen en zette van heel ver aan. Hij sprintte iedereen uit het wiel en won voor Traeen en Pellizzari. Tao Geoghegan Hart blijft leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties