Lotto Dstny zet renner op non-actief: "In afwachting van verder onderzoek"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Lotto Dstny zet renner op non-actief: "In afwachting van verder onderzoek"
Foto: © photonews

Lotto Dstny heeft Lennert Van Eetvelt op non-actief gezet. Het team wacht verder onderzoek af. Het gaat over een 'vermeende inbreuk op de antidopingwet' tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari.

Half februari reed Lennert Van Eetvelt de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Op 19 februari werd er een 'vermeende inbreuk op de antidopingwet' vastgesteld. Op 21 april werd Lotto Dstny op de hoogte gebracht. 

"We hebben onze renner en de medische staf gehoord en vertrouwen in een goede afloop”, schrijft de ploeg op de website. “Maar we volgen wel de geijkte procedures en zetten Van Eetvelt daarom voorlopig op non-actief, in afwachting van verder onderzoek.”

NEUSSPRAY

Het zou gaan om een substantie die in een vrij te verkrijgen neusspray zit en die in competitie toegelaten is. Al moet het gebruik ervan bij een controle vermeld worden en dat moet volgens de richtlijnen op de bijsluiter gebruikt worden. 

“Mijn wereld stond even op z’n kop toen ik die brief kreeg”, aldus Van Eetvelt. “Ik begrijp ook niet goed wat er gebeurd is. Op de dopingcontrole heb ik duidelijk vermeld dat ik de neusspray nam, zoals ik dat al eerder heb gedaan in mijn carrière. Ik ben me van geen enkel kwaad bewust en hoop dat dit gewoon een vergissing is en dat deze nachtmerrie snel verdwijnt.” Van Eetvelt nam de neusspray in samenspraak met zijn medische begeleiding. 

MPCC-RICHTLIJNEN

Een dag later zat Van Eetvelt samen met de Raad van Bestuur van de ploeg en gaf hij meer tekst en uitleg, samen ook met de ploegdokter. “We hadden een goed overleg met de renner, hebben geluisterd naar wat hem overkomen is en hebben vertrouwen in een goede afloop”, klinkt het bij het team. 

“De ploeg hanteert een strikt zero-tolerantiebeleid en zet Van Eetvelt daarom voorlopig op non-actief. Wij benadrukken dat dit geen veroordeling is, maar louter de toepassing van de MPCC-richtlijnen (Mouvement pour un Cyclisme Crédible). Het geeft hem ook de tijd om zijn dossier zo goed mogelijk te onderbouwen”, besloot het team. Van Eetvelt zal verder geen commentaar meer geven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties