🎥 Greg Van Avermaet stopt na dit seizoen met koersen: "Andere doelen stellen"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Greg Van Avermaet stopt na dit seizoen met koersen: "Andere doelen stellen"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet stopt na dit seizoen met wielrennen. Dat heeft hij zelf op Instagram laten weten.

Het hing al enige tijd in de lucht. In interviews begin 2023 liet Greg Van Avermaet al verschillende keren in zijn kaarten kijken. Het zou veel van het voorjaar afhangen. Ook hing het af van zijn prestaties tegenover de top in de klassiekers. Hij zou na het voorjaar verder nadenken over zijn toekomst. Enkele weken na de Amstel Gold Race nam Van Avermaet een beslissing. 

"Helaas komt aan dit avontuur een einde", schreef Van Avermaet op Instagram. "Hoe moeilijk de beslissing ook was. Als ik terugkijk, ben ik ontzettend trots op mijn prestaties. Ik heb elke dag het beste van mezelf gegeven, om achteraf geen spijt te hebben. Ik heb niet alleen genoten van de overwinning, maar ook van de weg ernaartoe."

"Ik wil alle mensen bedanken die in me geloofden en me tijdens mijn carrière hebben geholpen", ging Van Avermaet verder. "Ik ben extreem dankbaar voor al mijn fans die me steunden. Niet alleen tijdens mijn gloriedagen, maar ook tijdens de moeilijke tijden. Nu is het tijd om wat tijd door te brengen met mijn vrouw en kinderen en op zoek te gaan naar andere doelen in het leven waarin ik hopelijk dezelfde passie zal vinden."

"Tot het einde van het seizoen zal ik nog alles geven met mijn team AG2R Citroën dat ik dank voor het vertrouwen en de teamgeest van de afgelopen 3 jaar. Net zoals ik dat deed vanaf de eerste dag dat ik besloot te gaan fietsen. Hopelijk kan ik eindigen met mooie resultaten!" besloot Van Avermaet. 

Van Avermaet werd in 2016 Olympisch kampioen, won daarnaast ook nog Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem, de E3 Saxo Classic en 2 keer de Omloop Het Nieuwsblad. Daarnaast won hij ook nog 2 keer de GP Montréal, de Tirreno Adriatico en 2 ritten in de Tour. Ook droeg hij er 11 dagen de gele trui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties