Annemiek van Vleuten zet de Vuelta Femenina helemaal op zijn kop, Vollering laat zich verrassen

Annemiek van Vleuten zet de Vuelta Femenina helemaal op zijn kop, Vollering laat zich verrassen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Vuelta voor vrouwen heeft Annemiek van Vleuten alles weer op zijn kop gezet. De Nederlandse wereldkampioene heeft een dag voor het einde de macht gegrepen.

Vrijdag won Demi Vollering de vijfde rit en pakte ook de rode leiderstrui. Maar de Nederlandse moest die al na een dag weer afgeven. Annemiek van Vleuten zette alles op zijn kop. 

Na zo'n 30 kilometer en op 70 van de meet zetten Movistar en Jumbo-Visma zich op kop van het peloton en verrasten zo SD Worx en leidster Vollering, die in het tweede deel van het peloton zaten. 

De voorsprong van Van Vleuten en co werd steeds groter, tot zo'n twee minuten. Op zo'n 30 kilometer van de meet, op de de laatste klim van de dag, liet Van Vleuten de rest van haar medevluchters achter, enkel de Italiaanse Realini kwam nog weer aansluiten. 

De twee reden samen naar de finish en sprintten ook voor de zege. Het werd heel nipt, maar het was toch uiteindelijk toch Realini die de winst pakte. Vollering en co kwamen binnen op 1:04.

In het klassement heeft Van Vleuten nu een voorsprong van 1:11 op Vollering. Zondag volgt er nog een slotetappe, die eindigt met een aankomst bergop.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties