Vollering niet te spreken over actie van Van Vleuten in de Vuelta: "Als je het zo wil spelen.."

Vollering niet te spreken over actie van Van Vleuten in de Vuelta: "Als je het zo wil spelen.."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Annemiek van Vleuten zette zaterdag La Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, op z'n kop. Maar nadien was er heel wat discussie over de aanval van Van Vleuten.

De voorlaatste etappe in de Vuelta voor vrouwen kondigde zich aan als een overgangsetappe met twee beklimmingen van tweede categorie. Maar het werd knotsgekke etappe met heel wat spektakel. 

Movistar en Van Vleuten stoken de boel in brand op zo'n 70 kilometer van de meet, op een moment dat onder meer leidster Vollering gaan plassen was. Van Vleuten ontkende na de meet meteen dat ze van de situatie gehad geprofiteerd. 

"Het was sowieso ons plan om daar te gaan, dat hing zeker niet af van het plassen. Het is ook niet ideaal om te gaan plassen voor een passage met zijwind. Dat hoort bij de koers."

Vollering niet te spreken

Maar Demi Vollering, die haar rode leiderstrui verloor en nu tegen een achterstand van 1'11" aankijkt in het klassement, was boos achteraf. "Daar geloof ik niets van. Ik zou hetzelfde zeggen als zij", zei ze bij NOS. 

"Ze hebben er vandaag alles aan gedaan om mij uit het rood te rijden. Ze rijden vol door, net op het moment dat ik met een ploeggenote aan het plassen was. Dat is wel heel toevallig. Als je het zo wil spelen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties