Jordi Meeus wint met groot gemak het Circuit de Wallonie die door een ongeval ontsierd werd

Jordi Meeus wint met groot gemak het Circuit de Wallonie die door een ongeval ontsierd werd
Foto: © photonews

Jordi Meeus heeft het Circuit de Wallonie gewonnen. Hij won met sprekend gemak de massasprint. Vooraf werd de koers bijna anderhalf uur onderbroken door een ongeval.

Het Circuit de Wallonie kende een vreemd begin. Er was wel een kopgroep, maar halfweg werd de koers stop gezet. Er was op het parcours een ongeval met 2 motoren: een mobiele seingever en een politiemotard botsten tegen elkaar.

Zo lag de koers bijna anderhalf uur stil. Het parcours werd met zo'n 45 km ingekort. Het plaatselijke parcours in de buurt van Mont-sur-Marchienne bij Charleroi moesten de renners nog één keer afleggen en niet meer 3 keer. 

Na de neutralisatie zette het peloton weer koers richting Mont-sur-Marchienne. Er waren verschillende aanvalspogingen, maar niemand raakte weg. Zo begonnen we met een volledig peloton aan het plaatselijke parcours. 

De sprintersploegen hielden tijdens de plaatselijke ronde het tempo hoog. Alpecin-Deceuninck en Lotto Dstny trokken de sprint aan. Jordi Meeus zette als 1e aan en niemand kon hem nog bijhalen. Hij won voor Lionel Taminiaux, Timo Kielich en Milan Menten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties