🎥 Lorena Wiebes neemt revanche in de Ronde van Burgos en mag nu wel zegevieren

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Lorena Wiebes neemt revanche in de Ronde van Burgos en mag nu wel zegevieren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lorena Wiebes heeft de 3e rit in de Ronde van Burgos gewonnen. Zo pakte ze revanche voor haar declassering in de vorige rit. Ook verstevigde ze haar leiderstrui.

De 3e etappe in de Ronde van Burgos was op papier een vlakke etappe, maar toch ging het de hele dag op en af tussen Caleruega en Aranda de Duero. De finish lag na bijna 113 km overigens ook op een muurtje met stijgingspercentages tot 10%. 

Het duurde heel lang vooraleer er eens een ontsnapping kon wegrijden. Pas op minder dan 30 km van de streep reed een groepje weg. 7 rensters reden snel een comfortabele voorsprong bij elkaar en gingen samen de finale in. 

Met nog zo'n 6 km te gaan, hadden de vluchters (ondertussen waren ze nog met 6) nog meer dan een minuut voorsprong. Dan zette SD Worx alles op alles om het peloton terug te brengen. Onder meer Demi Vollering wou Lorena Wiebes een nieuwe etappezege schenken. 

Op de steile slotklim werden de vluchters nog net gegrepen en Wiebes maakte het werk van haar ploeg af. Daarmee verstevigde ze haar leiderstrui en nam ze revanche voor de declassering van de vorige rit. Wiebes won voor Elisa Balsamo en Sheyla Guitierrez die uit de ontsnapping net geen stand hield. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties