Mark Cavendish komt met meer duidelijkheid over zijn toekomst als wielrenner én daarna

Mark Cavendish komt met meer duidelijkheid over zijn toekomst als wielrenner én daarna
Foto: © photonews

Mark Cavendish heeft zoals verwacht zijn afscheid van het peloton aangekondigd. Na dit seizoen hangt hij zijn fiets aan de haak.

Mark Cavendish (38) moest dit seizoen lang op zoek naar een team maar vond er wel nog één met Astana na zijn vertrek bij de ploeg van Patrick Lefevere. Maar eind dit jaar houdt Cavendish er dan toch mee op.

Dat heeft de Brit op een persconferentie aangekondigd op de rustdag in de Giro, dat vertelde hij in het bijzijn van zijn vrouw en vier kinderen, zichtbaar emotioneel. 

"Gisteren heb ik mijn 38e verjaardag gevierd en vandaag is mijn zoontje 5 jaar. Vanaf nu zal ik elke verjaardag mijn vrouw en kinderen kunnen meemaken", snikte de Brit. 

Veel vrienden 

"Wielrennen is meer dan 25 jaar lang mijn leven geweest. Ik heb een droom geleefd. De fiets heeft me de kans gegeven om de wereld te zien en ongelofelijke mensen te leren kennen."

"Ik ben er trots op dat ik velen van hen vrienden mag noemen. Ik hou meer van de sport dan je je kunt voorstellen en ik kan me niet voorstellen dat ik er te ver afstand van ga nemen."

In de komende Tour de France wil nog vol voor een ritzege gaan. Daarmee zou Cavendish op 35 ritzeges komen te staan en zo één ritzege meer te hebben dan mederecordhouder Eddy Merckx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties