🎥 SD Worx blijft domineren in de Thüringen Ladies Tour: Lotte Kopecky ziet een ploeggenote een dubbelslag slaan

🎥 SD Worx blijft domineren in de Thüringen Ladies Tour: Lotte Kopecky ziet een ploeggenote een dubbelslag slaan
Foto: © photonews

Mischa Bredewold heeft solo de 2e etappe in de Thüringen Ladies Tour gewonnen. Ze won voor ploegmaten Barbara Guarischi en Lorena Wiebes. Ook pakt Bredewold de leiderstrui van Lotte Kopecky over.

Voor de 2e etappe (154 km) in de Thüringen Ladies Tour lagen de start en aankomst in Gera. Het peloton trok eerst naar een plateau waar er ook 2 keer de beklimming naar Dörtendorf moest aangedaan worden. Nadien ging het weer naar Gera met onderweg nog de beklimming van Otticha op 30 km van de streep (2 km aan 5,1%). Daarna zakte het geleidelijk aan weer richting Gera. 

Al snel reden 2 rensters weg. Ze hadden een voorsprong van zo'n 4 minuten. Haflweg maakte Quinty Schoens de oversteek naar de kop van de wedstrijd en ze liet haar medevluchters achter. Het peloton was ondertussen al terug tot op een minuut gekomen, maar Schoens liet zien wat ze kon en liep weer meer dan 3 minuten uit. 

Achter Schoens ontstond in de finale een achtervolgende groep met Mischa Bredewold, Alena Ivanchenko en Katharina Fox. Zij maakten de oversteek naar Schoens, maar ondertussen zat het peloton ook niet stil. De kloof was weer minder dan een minuut geworden. 

In het absolute slot liet Bredewold haar medevluchtsters achter. De Nederlandse van SD Worx bleek ongelooflijk sterk en won solo de etappe voor ploeggenotes Barbara Guarischi en Lorena Wiebes. Marthe Goossens werd 3e. Ook nam Bredewold de leiderstrui van ploegmate Lotte Kopecky over. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties