Jan Bakelants is het helemaal niet eens met Patrick Lefevere over Remco Evenepoel: "Dat moet je nu niet doen"
Jan Bakelants is het helemaal niet eens met Patrick Lefevere over Remco Evenepoel: "Dat moet je nu niet doen"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere sloot onlangs de deur voor een deelname aan de Tour en de Vuelta voor Remco Evenepoel. Jan Bakelants vindt het allemaal wat voorbarig.

Remco Evenepoel kreeg deze week groen licht om weer te gaan trainen. De wereldkampioen kan zich zo beginnen voorbereiden op nieuwe doelen. Wat die zijn, is evenwel nog onduidelijk. 

Er wordt gesproken over de Ronde van Zwitserland (11-18 juni) of de Baloise Belgium Tour (14-18 juni). Daarna volgen zeker het BK tijdrijden (22 juni) en het BK op de weg (25 juni). 

Voorbarige beslissing

Maar wat Evenepoel daarna zal doen is niet duidelijk. Patrick Lefevere sloot de deur voor een deelname een de Tour én de Vuelta. Maar Jan Bakelants is het daar niet mee eens. 

"Het is voorbarig. Je moet altijd alle pistes openhouden, zo lang mogelijk. Ik denk dat het nu geen tijd is om aan paniekvoetbal te gaan doen, daar lijkt het wel een beetje op", zei Bakelants bij Wielerclub Wattage. 

"Alles slaat een beetje tegen nu, maar je seizoen is nog niet verloren. Ik denk niet dat je in een sfeer van negativiteit nu conclusies moet trekken voor de lange termijn", zei hij nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties