Michel Wuyts spreekt zijn favoriet voor de eindzege in de Giro uit en legt ook uit waarom

Michel Wuyts spreekt zijn favoriet voor de eindzege in de Giro uit en legt ook uit waarom
Foto: © photonews

Wie staat zondag het roze in Rome? Het blijft nog altijd een spel met seconden met nog drie etappes te gaan.

Afgelopen dinsdag moest Primož Roglič nog 25 seconden toegeven op Geraint Thomas en Joao Almeida. Donderdag voelde de Sloveen zich duidelijk beter, want hij viel enkele keren aan. 

Roglič zette zijn ploegmaat Kuss aan het werk, voor Joao Almeida ging het nu te snel. De Portugees verloor uiteindelijk 21 seconden op Roglič en Thomas. De Welshman heeft nog altijd het roze, met 29 seconden voorsprong op Roglič en 39 seconden op Almeida. 

Thomas als topfavoriet

Michel Wuyts verwacht ook vrijdag, in de koninginnenrit, nog een felle strijd. "De drie zullen aan elkaar gewaagd blijven. Het secondespel zal morgen (vrijdag, nvdr.) en mogelijk ook in de afsluitende tijdrit blijven duren. Spanning tot op het einde", zei hij bij HLN Live. 

Als Wuyts een topfavoriet voor de eindzege moet kiezen dan gaat hij voor Geraint Thomas, die donderdag zijn 37ste verjaardag vierde. "Hij regeert mentaal. Thomas behield de controle en ging bijzonder vlot mee met Kuss en Roglič."

Toch kan ook Thomas nog altijd een minder moment kennen. "De vermoeidheid stapelt zich op. Het zal slechts een tikje zijn als hij toch nog wat achteruit valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties