🎥 Richard Carapaz maakt favorietenrol waar in Classic Alpes-Maritimes, Lennert Van Eetvelt toont alweer goede vorm

🎥 Richard Carapaz maakt favorietenrol waar in Classic Alpes-Maritimes, Lennert Van Eetvelt toont alweer goede vorm
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richard Carapaz heeft toegeslagen in de Franse klimkoers Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes. Lennert Van Eetvelt werd knap derde.

Olympisch kampioen Richard Carapaz sloeg dit jaar de Giro over. De Girowinnaar van 2019 focust dit jaar op de Tour. In Frankrijk hervatte hij de competitie na bijna twee maanden zonder koers. 

Na een klim van eerste categorie en buiten categorie werd de kopgroep in de laatste 30 kilometer gegrepen. Lilian Calmejane (Intermarché-Cricus-Wanty) viel aan en begon als laatste aan de slotklim. 

De Valberg (12 kilometer aan 7,2%) was voor de Fransman echter te lastig en onder het gebeuk van EF Education-EasyPost werd hij weer gegrepen. Op 7 kilometer van de meet zag de Ecuadoraan zijn moment gekomen. 

Hij reed meteen weg van de rest van wat nog overbleef vooraan in de koers, maar moest op het einde toch nog knokken om de Oostenrijker Felix Gall (AG2R-Citroën) af te houden.

Gall eindigde op 12 seconden van Carapaz, Lennert Van Eetvelt trok zijn goede vorm door en werd knap derde op 38 seconden van Carapaz. Hij versloeg in de sprint Lenny Martinez en Cristián Rodríguez. 

De aanval en aankomst van Carapaz

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties