Warre Vangheluwe (21) volgt Evenepoel op in Gullegem Koerse, kopman Tim Merlier is tweede

Warre Vangheluwe (21) volgt Evenepoel op in Gullegem Koerse, kopman Tim Merlier is tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal Quick-Step heeft opnieuw Gullegem Koerse gewonnen. Warre Vangheluwe is de opvolger van Remco Evenepoel en won voor zijn kopman Tim Merlier.

Gullegem Koerse is de belangrijkste kermiskoers van het land en er stonden ook heel wat toppers aan de start. Titelverdediger Remco Evenepoel was er niet, maar met onder meer Merlier, Van Avermaet, Thijssen en de broers Naesen stonden er toch mooie namen aan de start. 

De koers startte met een grote valpartij en dus volgde er even een neutralisatie. Daarna was het eerst Jannik Steimle van Soudal Quick-Step die het alleen probeerde, Warre Vangheluwe viel aan toen hij gegrepen werd. 

Vangheluwe reed een tijd alleen, maar werd opnieuw gegrepen toen er enkele renners kwamen aansluiten. Bij een nieuwe aanval zat Vangheluwe er opnieuw bij, ook Van Avermaet, Van Gestel, Vandebosch, Joseph, Van Poppel en Vanoverschelde waren mee. 

Vangheluwe redt het net

De zeven reden alsmaar verder weg en hadden zelfs een voorsprong van bijna 2 minuten. Het peloton naderde, maar Vangheluwe, Van Gestel, Van Avermaet of Van Poppel bleven toch nog beuken. 

Vangheluwe bleef uiteindelijk als enige uit de klauwen van het peloton, waar zijn kopman Tim Merlier de sprint van het peloton won. Timothy Dupont werd derde en mocht mee op podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties