'Kattendoder' Antonio Tiberi (21) krijgt een nieuw langdurig contract, nieuw team reageert op zijn fouten

'Kattendoder' Antonio Tiberi (21) krijgt een nieuw langdurig contract, nieuw team reageert op zijn fouten
Foto: © photonews

De Italiaan Antonio Tiberi (21) heeft bij Bahrain-Victorious een contract ondertekend tot eind 2025. Tiberi werd bij Trek-Segafredo ontslagen nadat hij een kat had doodgeschoten.

Het verhaal van Antonio Tiberi is intussen bekend. De voormalige junioren wereldkampioen tijdrijden schoot vorige zomer in San Marino de kat van een minister dood met een luchtdrukgeweer.

De feitenkwamen pas begin dit jaar naar buiten en werd ook veroordeeld. Van zijn ploeg Trek-Segafredo kreeg Tiberi nog een extra schorsing en moest hij een deel van loon afstaan. Hij toonde toen ook al schuldinzicht. 

Maar eind april maakte Trek-Segafredo bekend dat Tiberi niet bij het team kon blijven en hij dus op zoek moest naar een nieuw team. Bahrain-Victorious heeft Tiberi een nieuw contract gegeven tot eind 2025. 

Fouten gemaakt

Teammanager Milan Ezren erkent dat Tiberi niet onbesproken is. "Antonio heeft een aantal fouten gemaakt, maar dat beseft hij. Onze focus op discipline, karaktervorming en begeleiding zal hem helpen op een pad naar langdurig succes, zowel op als naast de fiets."

Op 9 juni maakt Tiberi al zijn debuut voor zijn nieuwe team, in de GP Kanton Aargau. "Ik ben verheugd om een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen bij Team Bahrain Victorious, zowel vanuit een prestatie- als vanuit een menselijk oogpunt", stelde Tiberi nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties