'Hoofdsponsor Jumbo neemt mogelijk een drastische beslissing voor de ploeg van Wout Van Aert'

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
'Hoofdsponsor Jumbo neemt mogelijk een drastische beslissing voor de ploeg van Wout Van Aert'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jumbo stopt mogelijk aan het einde van het seizoen met zijn sponsoring van de wielerploeg. Dat schrijft het Nederlandse Algemeen Dagblad. Het past binnen het kader van de nieuwe CEO van Jumbo.

Begin dit jaar kwam er al onzekerheid over de sponsoring van Jumbo aan de wielerploeg. CEO Frits van Eerd kwam in opspraak door witwaspraktijken en hij werd vervangen door Ton van Veen. 

Meteen werd de sportsponsoring in vraag gesteld. Zo sponsorde Jumbo wielerploeg Jumbo-Visma, het Nederlandse schaatsteam en ook binnen de Formule 1 met Max Verstappen en de GP in Zandvoort. 

Volgens het Nederlandse Algemeen Dagblad zou Jumbo na dit seizoen al zeker stoppen met de sponsoring binnen de Formule 1. Mogelijk zou dat ook al de wielerploeg zijn, net als het schaatsteam. Het contract voor het wielerteam liep nog tot eind 2024, maar als al een andere hoofdsponsor zou gevonden worden, dan zou Jumbo al eerder afscheid willen nemen. 

Jumbo wil volledig met de sportsponsoring stoppen. CEO van Veen wil terug naar de kern en sportsponsoring past niet binnen dat profiel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties