Mathieu van der Poel meteen topfavoriet, maar ploeg waarschuwt: "Vergeet dat niet"

Mathieu van der Poel meteen topfavoriet, maar ploeg waarschuwt: "Vergeet dat niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Mathieu van der Poel staat er een absolute topper aan de start van Dwars door het Hageland. Toch willen ze bij Alpecin-Deceuninck de druk wat afhouden.

Na een intensieve voorbereiding staat Mathieu van der Poel zaterdag eindelijk weer aan de start van een koers. In Dwars door het Hageland krijgt hij meteen een parcours op zijn maat met maar liefst 41 kilometer aan gravelstroken.  

Ploegleider Bart Leysen probeert de druk toch enigzins af te houden. "Vergeet niet dat Van der Poel pas terug is van stage. Ja, hij heeft er hard gewerkt, maar dat is nog geen garantie op succes. Mathieu werkt verder aan zijn campagne richting de Ronde van Frankrijk."

Nog andere troeven

"Ik kan wel niet ontkennen dat Dwars door het Hageland een beetje een speeltuin is voor Van der Poel met al die onverharde stroken. Ook Gianni Vermeersch kan zich daarop uitleven en we kunnen ook nog terugvallen op Dries De Bondt", stelt Leysen nog. 

Na Dwars door het Hageland staat Van der Poel woensdag aan de start van de Baloise Belgium Tour. Het Nederlands kampioenschap het weekend voor de Tour is de laatste test. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties