🎥 Jonas Vingegaard zet puntjes op de i in de Dauphiné met 10de zege dit seizoen, ook Campenaerts juicht

🎥 Jonas Vingegaard zet puntjes op de i in de Dauphiné met 10de zege dit seizoen, ook Campenaerts juicht
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jonas Vingegaard heeft in de Dauphiné nog eens zijn favorietenrol voor de Tour kracht bij gezet. De Deen pakte op de Croix de Fer nog eens uit.

Het slotweekend in de Dauphiné kondigde zich aan als loodzwaar. In de voorlaatste etappe moesten twee beklimmingen buiten categorie en een beklimming van eerste categorie beklommen worden. 

Verschillende groepjes met onder meer Victor Campenaerts in de eerste groep probeerde weg te rijden van het peloton. De groep van Campenaerts lukte daarin en de Belg kwam ook als eerste boven op de eerste beklimming buiten categorie. 

TotalEnergies probeerde Campenaerts met verschillende aanvallen van Latour en zijn ploegmaats, maar dat leverde niets op. Campenaerts viel alleen en kwam ook als eerste boven op de tweede beklimming buiten categorie. De bergtrui is nu de zijne. 

Vingegaard pakt alweer uit

Het peloton met Jumbo-Visma op kop hijgde intussen in de nek van Campenaerts. Op 10 kilometer van de meet werd hij gegrepen. Vijf kilometer voor de meet versnelde gele trui Vingegaard, de rest volgde hem wijselijk niet. 

Boven op de Col de la Croix de Fer pakte Vingegaard zijn tiende zege van het seizoen. Adam Yates werd op 41 seconden tweede, Hindley werd op 53 seconden derde. Vingegaard leidt nu met meer dan twee minuten op Yates.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties