🎥 Rasmus Tiller opnieuw de sterkste in Dwars door het Hageland, topfavoriet Van der Poel genekt door pech

🎥 Rasmus Tiller opnieuw de sterkste in Dwars door het Hageland, topfavoriet Van der Poel genekt door pech
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door het Hageland had met Mathieu van der Poel een absolute topper aan de start. Maar het was de Noor Rasmus Tiller die de won na pech van Van der Poel.

De concurrentie schrok zich wellicht een hoedje toen Mathieu van der Poel al op 75 kilometer van de streep er alleen vandoor ging op een gravelstrook. Maar ver reed de Nederlander niet weg. 

Hij liet zich liet zich 10 kilometer later weer inlopen, Uno-X zette zich op kop van de eerste groep voor de Noorse kampioen Tiller. Er werd slag om slinger gedemarreerd, maar niemand geraakte echt weg. 

De Deen Casper Pedersen (Soudal Quick-Step) geraakte wel weg en pakte ook bijna een minuut, maar plots kreeg de Deen krampen. Zijn voorsprong smolt snel weg en Pedersen werd ook weer ingehaald. 

Topfavoriet Mathieu van der Poel zat nog altijd vooraan, maar op 18 kilometer van de streep reed hij lek. De Nederlander wisselde drie keer van fiets en moest anderhalve minuut goedmaken. 

Tussen de auto's reed Van der Poel naar een achtervolgend groepje op zo'n halve minuut van Lampaert, F. Vermeersch en Van Tricht. Op de laatste beklimming van de dag reden Tiller, Van Tricht en Vermeersch weg, Van der Poel geraakte niet meer vooraan. 

Op de Citadel van Diest was het de Noorse kampioen Rasmus Tiller die Van Tricht en Vermeersch uit zijn wiel reed. Na 2021 de tweede overwinning in het Hageland voor de Noor. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties