Jumbo-Visma in de problemen, Patrick Lefevere eens niet: "Kan mezelf op de borst slaan"

Jumbo-Visma in de problemen, Patrick Lefevere eens niet: "Kan mezelf op de borst slaan"
Foto: © photonews

Jumbo-Visma kwam de afgelopen tijd al twee keer in het nieuws met sponsorperikelen. Patrick Lefevere begrijpt het maar al te goed.

Eerst is er Jumbo Supermarkten dat zich vanaf 2024 terugtrekt als sponsor van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg van Richard Plugge moet daarom op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. 

Maar deze week kwam er ook het nieuws over nevensponsor Gorillas, dat na een overname zijn verplichtingen niet meer zou nakomen. Volgens Wielerflits zou de ploeg zo een gat in zijn begroting hebben van zo'n 5 miljoen euro. 

Hoofdsponsors tot eind 2027

Patrick Lefevere weet wat is om (financiële) problemen te hebben met sponsors. Bijna ieder jaar heeft hij zo wel problemen om nieuwe sponsors te vinden het plaatje rond te krijgen. 

Maar tot eind 2027 is de ploeg wel zeker van hoofdsponsors Soudal en Quick-Step, die voor 70% van het budget zorgen. "Ik kan mezelf dus wel op de borst slaan dat mijn hoofdsponsors Soudal en Quick-Step vastliggen tot en met 2027, zei Lefevere bij Het Nieuwsblad. 

"Maar ondertussen moet ik veel tijd en energie stoppen in het warmhouden van de relaties met de zogenaamde nevensponsors, die ik allemaal hard nodig heb." Dat zijn dit jaar onder meer Napoleon Sports & Casino, Safety Jogger en Renson. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties