Mathieu van der Poel verklaart zijn aanval op 75 kilometer van de streep in Dwars door het Hageland

Mathieu van der Poel verklaart zijn aanval op 75 kilometer van de streep in Dwars door het Hageland
Foto: © photonews

De eerste koers van Mathieu van der Poel liep niet helemaal zoals verwacht. De Nederlander reed in de finale lek en geraakte niet meer helemaal vooraan.

Na twee maanden zonder koers spelde Mathieu van der Poel nog eens een rugnummer op. In Dwars door het Hageland toonde de Nederlander zich ook, maar pech nekte hem dus. 

Dat Van der Poel in zijn achtervolging niet meer helemaal vooraan is geraakt, ligt waarschijnlijk ook bij zijn aanval op 75 kilometer van de meet. Hij trok door op een gravelstrook en niemand ging met Van der Poel mee. 

"Ik wou de schifting voeren, maar kwam alleen te zitten en hield dan weer mijn benen stil", zei Van der Poel bij HLN. Na 10 kilometer liet hij zich inderdaad weer inlopen. Ploegleider Christoph Roodhooft noemde de vroege aanval "enthousiasme".

Baloise Belgium Tour

Komende week kan Van der Poel het nog een paar keer proberen in de Baloise Belgium Tour, al zal hij wel rekening moeten houden met sprinter Jasper Philipsen dan. Al kon Van der Poel wel nog meegeven dat hij mikt op het eindklassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties