Remco Evenepoel ziet ploegmaat langer uitvallen door operatie aan vervelende blessure

Remco Evenepoel ziet ploegmaat langer uitvallen door operatie aan vervelende blessure
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fausto Masnada, een van de helpers van Remco Evenepoel, is onder het mes gemoeten. De Italiaan heeft een operatie aan het zitvlak ondergaan.

Fausto Masnada (29) sukkelt al sinds maart met een zitvlakblessure. De blessure leek te verbeteren, maar de Italiaan is nu toch onder het mes gemoeten. 

"Ik had blijvende zadelpijn, wat ervoor zorgde dat ik niet comfortabel om mijn fiets zat. Het klinkt logisch, maar zadelpijn is een groot probleem wanneer je lang op de fiets zit."

"Met de hulp van de medische staf van Soudal Quick-Step, ben ik geopereerd door dokter Antonio Cassisi, een expert op dit gebied. Hij heeft veel andere renners behandeld, met groot succes", zegt Masnada. 

Permanente oplossing

Masnada moet nu vier weken van de fiets blijven om volledig te herstellen van de operatie. "Hopelijk is dit een permanente oplossing en kan ik weer genieten van het koersen en trainen met mijn ploeggenoten."

“Het is een teleurstelling om een deel van mijn seizoen te missen. Ik hoop dat ik aan het einde van het seizoen misschien nog wat wedstrijden kan rijden", besluit de Italiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties