Belgische ploegmaat ziet Thibau Nys op succesvolle ontdekkingstocht gaan: "Wie weet volgend seizoen klassieker"

Belgische ploegmaat ziet Thibau Nys op succesvolle ontdekkingstocht gaan: "Wie weet volgend seizoen klassieker"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys heeft al een ferm visitekaartje afgegeven. Al zal het nog een ontdekkingstocht worden om te zien in welk aspect van het wegwielrennen hij het best uit de voeten kan.

"Hij is relatief snel maar toch licht", bespreekt ploegmaat Otto Vergaerde de kwaliteiten van de 20-jarige Nys bij Sporza. "Als je dan op lastige parcoursen kunt overleven... De ploeg pakt het ook slim aan door hem uit te spelen waar hij direct kan scoren. In Romandië pakte Thibau meteen een goeie flow door eens tweede te worden."

© photonews

Door zijn veelzijdigheid blijft het een open vraag welke koersen het jonge talent van Trek-Segafredo in de toekomst het best zullen liggen. "Hij zal dat zelf wel ontdekken. Wie weet mag Thibau volgend seizoen al eens een klassieker meepikken om te kijken hoe ver hij daar geraakt."

"Al is er ook niks verkeerd met de huidige aanpak, hé", benadrukt Vergaerde. De stap naar de grote wedstrijden hoeft dus niet noodzakelijk nu al gezet worden. "Als je in elke ronde een koers kunt winnen, ben je goed bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties