Van der Poel nieuwe leider in de Baloise Belgium Tour, maar is opvallend streng voor zichzelf na tijdrit

Van der Poel nieuwe leider in de Baloise Belgium Tour, maar is opvallend streng voor zichzelf na tijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft de leiding genomen in Baloise Belgium Tour. De Nederlander werd vierde in de tijdrit en neemt de leiderstrui over van Fabio Jakobsen.

Mathieu van der Poel had aan zijn tijdrit gewerkt voor de Baloise Belgium Tour en wou zichzelf dan ook eens testen tegen enkele toppers. Maar Van der Poel moest uiteindelijk 15 seconden toegeven op de Noor Søren Wærenskjold . 

"Een goede uitgangspositie voor morgen, dat was het allerbelangrijkste. Ik ben ook tevreden over het gevoel. De vorm is goed en over mijn wattages ben ik tevreden. Ik word dag voor dag beter. In het tweede deel kon ik ook nog versnellen met tegenwind."

Toch was er ook wat teleurstelling bij Van der Poel. "Ik had gehoopt dichter bij de winnaar te zitten. Maar ja, in het tweede deel van de rit speelde aero ook meer een rol. Tijdrijden is ook niet echt mijn specialiteit."

Extra tijd nemen in koninginnenrit

Zaterdag staat de lastige rit met start en aankomst in Durbuy op het programma. "Het zal een open wedstrijd worden. Nog veel renners kunnen het klassement winnen en het is sowieso een lastige dag. Het mooiste zou zijn om nog wat seconden te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties