Lotte Kopecky krijgt richting de Olympische Spelen in Parijs fantastisch nieuws te horen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Lotte Kopecky krijgt richting de Olympische Spelen in Parijs fantastisch nieuws te horen
Foto: © photonews

Lotte Kopecky heeft voor de Olympische Spelen in Parijs geweldig nieuws te horen gekregen. Haar verzamelde punten van Milton zouden na de afwijkende test van Shari Bossuyt toch niet geschrapt worden.

Voor Lotte Kopecky zijn de Olympische Spelen in Parijs een groot doel. Op de piste zal ze België willen vertegenwoordigen. Onder meer de ploegkoers is een groot doel. 

Daarvoor moeten eerst de nodige punten verzameld worden, zodat een selectie voor de Spelen in 2024 kan bekomen worden. In Milton zette Kopecky al een goede stap door daar met Shari Bossuyt de zege te pakken. Daardoor pakten ze heel wat punten. 

Maar er is ondertussen ook de vermeende dopingzaak van Bossuyt. Ze legde een afwijkende test in de Ronde van Romandië op het gebruik van Letrozole Metabolite af. Bossuyt staat op non-actief en zo dreigden de punten geschrapt te worden. 

Ondertussen kregen Kopecky en Bossuyt goed nieuws te horen. Volgens Het Laatste Nieuws zouden de punten behouden blijven, wat Kopecky bij Het Nieuwsblad bevestigde. Bossuyt leverde tussen Normandië en Milton en in Milton zelf immers geen nieuwe positieve test af. Daardoor blijven de punten behouden en blijft het Olympische doel intact. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties